Bestanden aanleveren

 

Bij alle producten is het mogelijk om je bestanden te ontwerpen in onze gratis online designtool. In deze tool kun je je bestand uploaden en aanpassen naar de juiste afmetingen. Ons systeem past hier automatisch de juiste afloop toe waardoor je na het afronden van je ontwerp exact het juiste bestand aanlevert. In de online designtool kun je er ook voor kiezen om meerdere bestanden in je ontwerp toe te voegen of een tekst of achtergrondkleur in te voegen. Zorg er ook voor dat je geen snijlijnen in je bestanden zet. Deze worden meegeprint.

 

Bestanden zelf aanleveren

 

Na het afronden van je bestelling krijg je een scherm waar je je bestanden kunt uploaden en eventuele feedback kunt bijvoegen. Nadat wij je bestanden hebben ontvangen maken wij een digitale drukproef (alleen bij textiel/kleding producten) zodat je kunt zien hoe je bedrukking op de kleding komt te staan. Nadat je akkoord hebt gegeven op de drukproef nemen wij de kleding in productie. Voor alle andere producten dienen de bestanden op het formaat van hetgeen je besteld te zijn. Heb je grote bestanden? stuur deze dan via wetransfer aan [email protected] o.v.v. je bestelnummer.

 

Welk formaat moeten mijn bestanden hebben?

 

Neem in je bestanden een afloop op van 5 mm rondom, hiermee voorkom je dat er een witte rand rond je product zichtbaar wordt. Bestanden met een formaat groter dan 300cm kunnen 1:10 worden aangeleverd

 

Veiligheidsmarge voor logo’s, teksten en afbeeldingen

 

Zorg ervoor dat je binnen 50mm van de randen van je bestand geen logo's, teksten of afbeeldingen plaatst. Dit zorgt ervoor dat er niet door je boodschap of afbeelding wordt gesneden en je een optimaal bedrukt product ontvangt.

 

Taal-, spel- en typefouten

 

Het komt regelmatig voor dat er bestanden worden aangeleverd waarin taal-, spel- of typefouten zitten. Tip: laat iemand anders altijd even je bestand controleren en lees het zelf ook een aantal malen door. Het voorkomt teleurstellingen.

 

Resolutie of DPI

 

Zorg ervoor dat je altijd de minimale resolutie van 72 dpi gebruikt. Het mooiste resultaat krijg je bij een resolutie van 120 dpi.

 

Lettertypen

 

Zet je lettertypen altijd om naar lettercontouren of "outlines". De systemen die de printers aansturen zetten lettertypes die ze niet herkennen automatisch om naar een ander lettertype. Hierdoor krijg je mogelijk niet het gewenste resultaat

 

PDF- en kleurprofiel

 

Als je je ontwerp hebt afgerond en gaat exporteren als .PDF maak dan gebruik van de Pantone Solid Coated Library en het kleurprofiel Fogra39 Coated

 

Welk bestandstype kan ik aanleveren?

 

In de designtool kun je .pdf, .jpg, .ai, .eps, .docx etc gebruiken. Lever je zelf bestanden aan upload/stuur deze bestanden altijd als .PDF.Bestanden die je opmaakt in Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere programma's uit Microsoft Office zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk zoals wij voor je uitvoeren.

 

Kleurenschema

 

Het heeft onze voorkeur dat je de kleuren in PMS aanlevert. Bij opmaak in CMYK altijd PMS informatie meesturen ter referentie. Als je alle percentages cyaan, magenta, geel en zwart bij elkaar optelt mag je nooit een getal krijgen dat hoger is dan 280%. Is het getal hoger dan 280% dan is de kans op vlekken groot. Als je werkt met een percentage van de kleur gebruik dan minstens 10% dekking. Is de dekking lager dan vallen de kleuren weg.

 

Aansprakelijkheid voor bestanden

 

Print2Day kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een teleurstellend resultaat als gevolg van het niet juist aanleveren van bestanden. Denk hierbij aan taal-, type- of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, snijlijnen etc. Voor meer informatie zie onze Algemene voorwaarden

 Print2Day
Snel, goed en betrouwbaar!

 

klantenservice Jasper
Voor vragen of advies hebben wij een 24u klantenservice.

Al onze medewerkers dragen daarmee bij aan onze belofte:

vandaag besteld = morgen in huis
gegarandeerde kwaliteit
productie in eigen huis
Neem gerust contact op met ons vaste team.
neem contact op